„Cud oliwy. Lecznicze i kulinarne zastosowanie oliwy w Metodzie Montignac” Michel Montignac

[Głosów:0    Średnia:0/5]

"Cud oliwy. Lecznicze i kulinarne zastosowanie oliwy w Metodzie Montignac"
Michel Montignac

16.01.2006 @ 23:11 (txt: tupelo)

okladka oliwa duza Cud oliwy. Lecznicze i kulinarne zastosowanie oliwy w Metodzie Montignac  Michel Montignac

Oliwa z oliwek to jeden z nielicznych tłuszczów zalecanych przez twórcę popularnej ostatnio diety Michela Montignac. Używana już w czasach starożytnych, oliwa była ceniona jako produkt spożywczy, kosmetyczny czy nawet leczniczy. Nasi przodkowie się nie mylili. Współczesne badania wykazały, że oliwa z oliwek jest produktem o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych. Odpowiednio stosowana, może pomóc w zapobieganiu cukrzycy i otyłości, a także chorobom serca i układu krążenia. Jej właściwości terapeutyczne to m.in. obniżanie poziomu cholesterolu we krwi, przez co zmniejsza się ryzyko zakrzepicy i zawału mięśnia sercowego.

Michel Montignac w swojej książce "Cud oliwy" opisuje historię użycia oliwy, jej znaczenie kulturowe, zalety kulinarne i właściwości zdrowotne. Te cenne informacje są uzupełnione przepisami na przystawki, sałatki, zupy, potrawy z ryb i owoców morza, dania mięsne i węglowodanowe, sosy i dodatki warzywne oraz ciastka i desery.

Wydawnictwo Artvitae, Warszawa 2005

O Marzena Wielgus 103 artykuły
Wiele rzeczy można powiedzieć o Marzenie Wielgus, ale przede wszystkim wiadomo, że są one przewidujące i doceniane, oczywiście są również precyzyjne, obiektywne i idealistyczne, ale w mniejszych dawkach i często są też rozpieszczane przez nawyki bycia agonującymi. Jednak jej uprzedzająca natura jest tym, co najbardziej lubi. Ludzie często liczą na siebie i jej spostrzegawczą naturę, szczególnie gdy potrzebują pomocy lub wsparcia. Nikt nie jest doskonały, a Marzena ma również wiele mniej pożądanych aspektów. Jej drapieżna natura i bezczelność powodują wiele pretensji i powodują, że jest co najmniej niewygodna. Na szczęście jej doceniająca natura zapewnia, że nie jest tak często.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*